Het Team van Kinderfysiotherapie Up

Berkteit Kebede

‘’Mijn naam is Berkteit Kebede, eigenaresse van Kinderfysiotherapie Up. In 1988 ben ik geboren in Zeist, waar ik met veel plezier opgegroeid ben. Na mijn middelbare school periode ben ik naar Amsterdam getrokken om fysiotherapie te gaan studeren. Direct na de afronding van mijn studie ben ik in 2010 ben ik gestart met werken als fysiotherapeut. Al snel werd bevestigd dat mijn ambitie vooral lag bij het werken met kinderen, waardoor ik in een jaar later de Masteropleiding tot kinderfysiotherapeut gestart ben. Deze Masteropleiding heb ik in 2014 afgerond, echter ben ik al sinds 2011 fulltime werkzaam met kinderen.

Afgelopen jaren heb ik bij verschillende particuliere praktijken gewerkt waar ik veel ervaring opgedaan heb met diverse aandoeningen bij kinderen variërend in leeftijd van 0-18 jaar. De ontwikkeling van het kind vind ik een interessant onderwerp. Ieder kind is anders en ontwikkelt zich anders. Dit vergt als kinderfysiotherapeut een grote mate van creativiteit wat mij aanspreekt. Het actief bezig zijn, de uitdaging qua communicatie en het laten ervaren van vertrouwen en plezier in bewegen leveren mij veel energie en plezier op bij het werken met kinderen. Ook de omgeving van het kind speelt een belangrijke rol in mijn behandelingen.

Naast Kinderfysiotherapeut ben ik ook opgeleid om kinderen met sensorische informatie verwerkings problemen te kunnen onderzoeken en behandelen. Hiervoor heb ik de opleiding Sensory Processing Disorders afgerond in Leiden.

Na in verschillende praktijken de kinderfysiotherapie te hebben opgezet ben ik begin 2017 de uitdaging aangegaan om mijn eigen kinderfysiotherapie praktijk te starten. De locatie binnen het Gezondheidscentrum Statenkwartier streeft perfect mijn visie na om met verschillende disciplines nauw te kunnen samenwerken om tot het beste plan te komen voor het individuele kind. Met Kinderfysiotherapie Up hoop ik vele kinderen en hun ouders met een glimlach en zelfvertrouwen de praktijk te kunnen laten verlaten.’’

BIG-nummer: 39912927604.

Anniek Arensman

‘’Even voorstellen, ik ben Anniek Arensman, 23 jaar en ik kom uit ‘s-Gravenzande. In mijn vrije tijd ben ik aan het sporten (voornamelijk korfbal) of spreek ik met vrienden af.

Tijdens de opleiding tot fysiotherapeut in Rotterdam kwam ik erachter dat ik wilde gaan werken met kinderen, daarom ben ik na mijn afstuderen ook snel begonnen aan de Master Kinderfysiotherapie in Breda. Afgelopen jaar heb ik gewerkt in de kinderrevalidatie (bij Basalt) en in een kindzorgcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt als fysiotherapeut in een kindertehuis Sri Lanka.

Het leukste aan het werken met kinderen vind ik het spelenderwijs leren, de spontaniteit van kinderen en de grote diversiteit aan hulpvragen. De komende tijd zal ik twee dagen per week bij Kinderfysiotherapie Up te vinden zijn. Dit zal voornamelijk op dinsdag en donderdag zijn, maar eens per maand ook op de vrijdag.’’

BIG-nummer: 79926331404.

Marissa Lake-Hunsel

¨Hallo lieve kinderen en ouders,

Mijn naam is Marissa. Ik ben 30 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 2 jaar.

In de tweede week van de opleiding fysiotherapie kwam ik per toeval in aanraking met de kinderfysiotherapie en was ik eigenlijk meteen verkocht en al snel ben ik begonnen als kinderfysiotherapeut. Ik vind oprecht dat ik het mooiste vak heb dat er bestaat en heb als missie om ieder kind dat bij mij komt met een glimlach te laten vertrekken. So far, so good!

Ik heb veel ervaring in de behandeling/begeleiding van kinderen met autisme, zuigelingen, maar ook opstandige pubers vind ik een leuke uitdaging! Voor de master kinderfysiotherapie heb ik in 2015 onderzoek gedaan naar de fijne-/schrijfmotoriek.

Naast mijn werk als kinderfysiotherapeut geef ik met veel plezier diverse cursussen/workshops babymassage, babygym, Wobbelturnen en draagdoekdans.

Ik kijk ernaar uit om de komende maanden op de maandagen bij Kinderfysiotherapie Up aan de slag te gaan! Tot snel! ¨

BIG-nummer: 79915305104.

Femke van Zaal

‘’Hallo allemaal! Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Femke van Zaal, ik ben 33 jaar, getrouwd en heb twee kleine druktemakers van twee en vijf jaar die mijn mannenhuishouden compleet maken.

11 jaar geleden ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben ik mijn eigen praktijk voor algemene fysiotherapie gestart, wat daarna ook een praktijk voor kinderfysiotherapie werd. Al voor de reguliere opleiding wist ik dat mijn doel was om elke dag met kinderen te mogen werken. In 2014 ben ik afgestudeerd als Master-Kinderfysiotherapeut in Utrecht, tijdens deze studie heb ik Berkteit leren kennen. Superleuk dat ik haar nu in haar praktijk mag helpen met alle kinderen die zij hier ziet!

In mijn eigen praktijk zag ik vooral kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen, schrijfproblemen en heb ik veel ervaring op gedaan met groei en sport gerelateerde klachten. Deze praktijk heb ik per 1 september verkocht, zodat ik minder tijd hoef te besteden aan alle administratieve taken die bij het praktijkhouden zijn komen kijken. Hierdoor heb ik meer tijd over om nog meer kinderen te helpen!

Tijdens Berkteit haar verlof zal ik op de woensdagen werkzaam zijn bij Kinderfysiotherapie Up.’’

BIG-nummer: 79035578104.

Top